Parkeren op Schiphol, Goedkoop of Valet parking?

Schiphol-parkeren-park-travel-3Lees hier alles over het parkeren op Schiphol. Wilt u juist goedkoop  parkeren op bv Schiphol Smart Parking of gaat u voor het luxe Valet parking.  Het Schiphol Lang Parkeren op bekend met zijn dure parkeertarieven, maar er bestaan inmiddels vele aanbieders en parkeervormen  die samen het parkeren op Schiphol stukke goedkoper maken!

Je kent het wel, lekker op vakantie met het vliegtuig vanaf Schiphol maar hoe kom je daar? Reis je overdag dan kan je nog met het openbaar vervoer, maar vertrek je ’s ochtends vroeg dan zal je al met een andere oplossing moeten komen. Wordt het een Schipholtaxi of ga je parkeren op de luchthaven Schiphol? Over het algemeen is het bekende lang parkeren op Schiphol een dure grap. Toch zijn er ook vaak aanbiedingen waar je tijdens je vakantie je voordeel maar kan doen.

Maar er is meer dan simpel parkeren, veel meer!

Inmiddels met de opkomst van het internet vallen de parkeer aanbieders over elkaar heen, met allemaal hun voor en tegens en hun parkeertarieven. Wist je dat er aanbieders zijn die tijdens je vakantie je auto even een apk kunnen geven? Of wil je een schoon gepoetste auto terug na je vakantie dan kan dat ook. Ga je voor luxe, dan spreek je met een Valet parkeer aanbieder boven af bij de vertrekhal op Schiphol, en wordt je auto netjes en veilig weggezet. Bij terugkomt hoef je niet ver te lopen en staat je eigen auto weer voor je klaar.

Hieronder hebben wij alles op een rijtje gezet.

Van lang parkeren op Schiphol tot Valet parking en alles wat daar tussen zit. Lees hieronder het hoe en waar. Per parkeersoort gaan wij dieper in op de voordelen en nadelen en natuurlijk zijn de kosten?

Lang Parkeren Schiphol P3, wanneer, wat en hoe?

Het bekendste is natuurlijk het Lang Parkeren P3 bij Schiphol Oost. Op dit grote parkeerterein worden verschillende soorten van het parkeren aangeboden. Het verschil zit hem in het van te voren reserveren of niet. De voordeligste manier is Schiphol Smart Parking. Deze service valt onder Schiphol zelf en is voor hun de goedkoopste manier van parkeren. Zo hebben ze soms aanbiedingen voor bijvoorbeeld 8 dagen voor 49,50 euro. Reserveren is wel vereist!

Parkeerterrein 27/7 bewaakt.

Het parkeerterrein is 27/7 bewaakt met beveiligingscamera’s en er zijn 24 uur per dag beheerders op het terrein aanwezig. Hier kan je er dus vanuit gaan dat je auto veilig op je staat te wachten tijdens je de vakantie.

Onze Tip voor je bagage!

Als tip willen we je meegeven dat je de bagage het makkelijkste meteen aan de ingang van het parkeerterrein neerzet, zodat je niet veel hoeft te sjouwen. Als je de auto geparkeerd heb stap je met de bagage in de eerstvolgende Schiphol Parking pendelbus, en je wordt bij de vertrekhal op Schiphol centrum weer afgezet.

Schiphol Smart Parking reserveren is nodig!

Hier alles even op een rijtje:

 1. Goedkope manier van parkeren op Schiphol.
 2. Bewaakt parkeerterrein 24/7.
 3. Pendelbus met overdekte wachtruimte.
 4. Minimaal drie dagen.
 5. Vanaf 49,50 euro voor 8 dagen.
 6. Je MOET hier reserveren!
 7. Let op annuleringskosten!

Wil je meer aanbieders naast elkaar zetten kijk dan ook eens op Parkos.nl. Hier zal je zeer scherpe aanbiedingen vinden.

Schiphol Holiday Valet Parking, iets duurder wel makkelijker!

Het enige verschil met Schiphol Smart Parking en Holiday Valet Parking is dat je de auto parkeert in de Short Stop Parking (P6). Je bent dan al op Schiphol centrum en geeft na het parkeren je sleutel af aan een gekwalificeerde medewerker. Je auto wordt netjes naar het beveiligde terrein gereden en bij terugkomt staat je auto weer netjes in de Short Stop Parking(P6) op je te wachten.

 1. Makkelijke manier van parkeren.
 2. Bewaakt parkeerterrein 24/7.
 3. Minimaal drie dagen.
 4. Vanaf 69,50 euro voor 8 dagen.
 5. Wel weer even reserveren!
 6. Let op annuleringskosten!

Kijk voor verdere en actuele tarieven op Schiphol Holiday Valet Parking

Schiphol Park & Travel

Ook deze manier van parkeren valt onder de Schiphol Groep en is weer op het bekende Lang Parkeer terrein. Voor Park & Travel is het niet nodig te reserveren maar wel goedkoper als je het wel doet. Het is zelf zo dat hoe eerder je reserveert hoe goedkoper je parkeert.

 1. Makkelijk parkeren, ook zonder reserveren.
 2. Bewaakt parkeerterrein 24/7.
 3. Minimaal 2 dagen.
 4. Vanaf 50 euro 3 dagen, 69,50 euro 8 dagen.
 5. Goedkoper met reserveren.
 6. Annuleren kost geld.

Kijk voor verdere en actuele tarieven op Schiphol Park Travel

Schiphol Business Parking

Dan voor de zakenman die geen taxi naar Schiphol neemt is er de Business Parking. Hier kunt u parkeren bij de terminal in garage P1 of P2 op Schiphol centrum, waarvan de eerste dichterbij is dan P2 en Lang Parkeren. Parkeren kan vanaf een dag. Reserveren is niet noodzakelijk maar garandeert u wel van een parkeerplek.

 1. Makkelijk parkeren, ook zonder reserveren.
 2. Bewaakt parkeergebouw 24/7.
 3. Minimaal 2 dagen.
 4. Vanaf 31 euro per dag, tot 60% korting vanaf 4 dagen.
 5. Annuleren of wijzigen tot een dag ervoor gratis.

Kijk voor verdere en actuele tarieven op Schiphol Business Parking.

Valet, Exellence en Privium Parking

Schiphol heeft zo een grote verscheidenheid aan parkeer mogelijkheden. Met deze laatset drie mogelijkheden zit je meteen in het  hogere segment van het parkeren.  Het Schiphol Valet Parking is op Schiphol centrum meteen tussen vertrekhal 2 en 3. Je parkeert dus werkelijk vlak voor de vertrekhal in je eigen Valet sectie. Echte VIP parking dus. Na parkeren geef je de sleutel af aan een medewerker, en een gekwalificeerde medewerker parkeert je auto in een beveiligde garage. Bij terugkomt staat je auto natuurlijk weer netjes klaar waar je hem hebt achter gelaten.

Schiphol Valet Parking

 1. Parkeren tussen vertrekhal 2 en 3.
 2. Flexibel reserveren, zelf als je nog onderweg naar Schiphol bent.
 3. Parkeren per dag.
 4. Vanaf 42,50 euro per dag, korting vanaf 4 dagen.
 5. Extra diensten, wassen, boeketservice, ruitenwisservloeistof vullen en zelf een Jet-Lag chauffeur.

 Exellence Parking

 1. Parkeren voor vertrekhal 3 in grote parkeervakken.
 2. Auto staat in kleine afgesloten garage.
 3. Onderweg naar Schiphol te reserveren.
 4. Per dag parkeren.
 5. Vanaf 42,50 euro per dag.
 6. Diverse extra diensten, zie website.

Privium leden hebben voordeel.

Dan zijn er nog speciale mogelijkheden voor de Privium leden op de luchthaven. Privium leden zijn snelheid, voorrang en extra diensten gewend. Zo ook met het parkeren zijn er voordelen, maar niet zo luxe als Valet of Exelence parkeren. Met een korte trip naar het buitenland kan je gebruik maken van de speciale Privium parkeerplaatsen, vlak bij de vertrekhal. Zie verder voor alle diensten de website van het Privium parkeren.

Tip: Kijk ook eens op www.parkerenschiphol.nl voor parkeermogelijkheden!

De wist u datjes van het parkeren.

Wist u dat het parkeren in Nederland gereguleerd is en onderdeel is van  het beleid van de lokale overheid. Deze overheden stellen dus de parkeernormen vast. Daarbij moet je denken aan hoeveel parkeerplaatsen er op een parkeerterrein moeten zijn, of hoeveel per woonwijk, straat en of woning. Op deze manier probeert de overheid eigenlijk het autobezit te reguleren. Meestal en zeker in grote steden zoals in Amsterdam, worden er minder parkeerplaatsen gecreëerd dan er vraag naar is. Ook bepalen overheden de zogenaamde parkeerzone’s, dus gebieden waar het verboden is om buiten de parkeerplaatsen te parkeren.

Parkeerregelingen.

Er bestaan bestaan verschillende regelingen zoals het vrij parkeren voor onbepaalde en bepaalde tijd met een parkeerschijf en het betaalde parkeren doormiddel van een parkeerautomaat of tegenwoordig per sms of een App met je smartfone. Met het vooraf betalen van het parkeergeld maak je eigenlijk een inschatting van de parkeerduur. Meestal betaal je teveel en als je te weinig betaald loop je het risico op een forse boete van een parkeerwacht. Kies je voor sms of een App dan betaal je voor de werkelijk geparkeerde tijd. Dan is er nog het vergunningplichtig parkeren middels een parkeervergunning. Dit is meestal van toepassing voor de bewoners van een drukke stad met een parkeerprobleem.

De variatie of verschijningvormen.

Hierin hebben we het op straatparkeren, dus het langsparkeren op een rijbaan of een parkeerstrook ernaast. Dan bestaat er ook nog een Canadees parkeren wat inhoud dat je met twee wielen op de stoep, het trottoir mag staan. In Haarlem gebeurd dit nog. Dit wordt voornamelijk gedaan om hulpdiensten vrije doorgang te geven. Daarnaast is er natuurlijk het parkeren in een parkeergarage of op het eigen terrein.

Speciale parkeerplaatsen.

Tenslotte zijn er de speciale parkeerplaatsen. Dit kunnen plekken zijn, aangewezen voor minder valide, mensen met een handicap, brandweer en of hulpdiensen. Ook zijn er speciale parkeerplaatsen voor mensen die carpoolen, de zogenaamde carpoolplaatsen. In Duitsland hebben ze zelf speciaal parkeergelegenheid voor vrouwen. Toen ik dat hoorde moest ik wel lachen, maar de gedacht is dat vrouwen dichterbij uit en ingangen hun auto kunnen neerzetten en zich zo veiliger voelen. Voor de taxi’s zijn taxistandplaatsen, waar zij rustig op een klant kunnen wachten. Voor andere weggebruikers is het verboden om hier te parkeren. Tenslotte zijn er waar wij het hier vooral over hebben de parkeerplaatsen op luchthavens zoals Schiphol. Deze zijn meestal net buiten het vliegveld gesitueerd en te bereiken met een shuttlebus vanaf de aankomsthal.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Wanneer je vaak op vakantie gaat is het in de meeste gevallen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering zijn vaak ook de weekendjes weg meeverzekert, tel dit dus mee in het aantal dagen vakantie. Er zijn veel aanbieders met elk hun prijs, het loont daarom de moeite om de doorlopende reisverzekering te vergelijken.

Relevante links: