Voorbereid op reis naar Amerika

Voor je naar Amerika op reis gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voorbereid aan de reis begint. Lees hier alles over de Amerikaanse etiquette, wat te doen als toerist, de paspoort- en visumvereisten voor de VS en hoe je het beste naar Schiphol kunt gaan met de taxi.

taxi

Paspoort en visum vereisten

Alle reizigers die niet in het bezit zijn van een Amerikaans of Canadees paspoort, hebben een visum nodig om Amerika in te reizen. Toeristen en zakenreizigers uit de Europese Unie kunnen in plaats van een visum, een ESTA aanvragen, als zij voldoen aan de ESTA voorwaarden. Deze elektronische reistoestemming die gekoppeld is aan je paspoort, is twee jaar geldig vanaf de dag van toekenning, en staat per keer een verblijf toe van maximaal 90 dagen in Amerika. Let erop dat het paspoort gedurende het gehele verblijf in Amerika nog geldig moet zijn. Wanneer je een nieuw paspoort aan moet vragen omdat deze vervallen is, moet je dus ook een nieuwe ESTA aanvragen. Gelukkig kan dit eenvoudig en snel online, en wordt de aanvraag doorgaans binnen een dag al goedgekeurd.

Taalgebruik

Het is ook belangrijk, in tegenstelling tot wat we zien in Amerikaanse films, dat je let op je taalgebruik in Amerika. Gebruik niet zomaar scheld- of vloekwoorden in je zinnen, want dit wordt niet gewaardeerd. Pas op voor racistische termen of opmerkingen en maak nooit grapjes over terrorisme, zeker niet bij de douane waar je ESTA wordt gecontroleerd. Dat ligt terecht gevoelig bij de meeste mensen. Probeer als laatste onderwerpen zoals politiek, obesitas en ‘alles wat in mijn land beter is dan in Amerika’ te vermijden. Hier kunt je pas over praten wanneer je iemand beter kent.

Gebruiken en gewoonten

Het grootste verschil tussen Amerika en de meeste andere landen, is dat fooi geven verplicht is. Serveerders en serveersters krijgen weinig betaald en kunnen niet rondkomen zonder fooi van de gasten. Geen fooi betekent voor het restaurant dat je de service en/of het eten heel slecht vond, dus als dat niet het geval is, geeft men gemiddeld 15 tot 20% fooi voor normale/goede service. Het geven van een fooi geldt trouwens niet alleen voor restaurants en cafés. Het is ook heel gebruikelijk om taxichauffeurs en valets een extraatje te geven.

Altijd bij je hebben

Er zijn een aantal dingen die je standaard bij je moet hebben als je op pad gaat in de VS. Naast contant geld moet je altijd een creditcard bij je hebben voor het geval je contant geld op raakt, of je ergens niet contant kunt betalen. Daarnaast moet je altijd je paspoort bij je hebben, en het liefst ook andere reisdocumenten. Doordat het ESTA voor Amerika aan je paspoort gekoppeld is, hoef je hiervoor geen papieren bewijs voor mee te nemen.

Regel een taxi naar Schiphol

Voordat je reis in Amerika begint en je deze gewoontes in het echt kunt meemaken, zult je vanuit huis eerst naar Schiphol moeten. Hoe beter de reis te beginnen dan een Schiphol taxi nemen die je vanaf jouw huis tot aan de check-in balie van Schiphol meeneemt. Er is geen betere luxe: zo bent je altijd op tijd, hoeft je niet de hoge parkeerkosten te betalen als je je auto bij de luchthaven laat staan en hoeft je ook je bagage niet te sjouwen in de trein.

© 2004 - 2021 Copyright - Goedkoopnaarschiphol.nl