Taxi naar Schiphol, tarieven, te duur of goedkoop?

Wat is goedkoop en wat is duur ?

Als klant wil je niet te veel betalen maar je wilt ook weer niet in een slechte auto met chauffeur terecht komen. Taxitarieven zijn een kwestie van balans. Dus wat mag een taxi naar Schiphol dan kosten, en wat is dan duur en wat goedkoop?

Nadelen om zomaar in te stappen.

Het gaat je als klant er vooral om dat je niet te veel betaalt en veilig thuis komt. Verschil in prijs is er sinds de deregulering taxibranche in het jaar 2000 en de opkomst van internet zeker te behalen, en niet zo een beetje ook! Het zogenaamde straattaxi vervoer gebruikt  een taximeter. Als je als klant instapt dan betaal je meteen een instaptarief van € 2,89, ga je rijden dan gaat de meter lopen en wordt er een tarief in rekening gebracht van € 2,12 euro per km. Kom je onderweg in een file terecht of je moet wachten voor een stoplicht dan wordt er ook een wachttarief in rekening gebracht van € 0,35 per minuut. Niet echt helder dus. Op deze manier kun je als klant hoogstens een inschatting maken van de ritprijs maar meer ook niet. Wat vast staat is dat je gewoon veel te veel gaat betalen voor je taxivervoer naar Schiphol!

Voordelen om hier uw vervoer naar de luchthaven te bestellen.

Bij ons betaal je geen instaptarief en geen wachttarief. Natuurlijk hanteren wij wel een kilometertarief want onze tarieven moeten ergens op gebaseerd zijn. Wij zijn ieder geval helder en transparant als het gaat om de kosten naar de luchthaven. Geen verrassingen achteraf en gewoon 24/7 hetzelfde tarief, dus dag en nacht, en inclusief 6 %. BTW. Hoe verder de afstand, hoe minder per gereden kilometer je betaalt. Met een straattaxi betaal je € 2,12 euro per kilometer, bij ons loopt het naar beneden af tot net boven de euro!

Natuurlijk hoe kleiner de rit naar de luchthaven hoe kleiner het verschil, toch kan je met een taxi vanaf Amsterdam naar de luchthaven al snel meer dan een tientje besparen, plus dat je voor aanvang rit al weet wat de kosten gaan worden!

Denk na voor je een reactie plaatst, ongepaste berichten en spam worden verwijderd!

5 antwoorden
 1. Freek
  Freek zegt:

  Duidelijk verhaal. Als je alle tijd hebt kan je veel besparen op je taxi naar Schiphol. Eigenlijk belachelijk dat veel taxi’s op het hoogste tarief rijden.

 2. Suus Jagerman
  Suus Jagerman zegt:

  Nooit geweten dat het zo werkt met die tarieven. Ik snap alleen niet waarom er bij Schiphol van die dure taxi’s staan. Als ze goedkopere auto’s hebben kunnen ze toch ook de tarieven goedkoper maken en zo meer klanten trekken?

 3. admin
  admin zegt:

  Hallo Freek,

  Dank voor je reactie, gelukkig kan je op internet op heel veel dingen besparen, en nu dus ook op een Schipholtaxi. Dat de taxi’s meestal op het hoogste tarief rijden zou juist na de deregulering moeten veranderen, helaas gebeurt dit zeker in de grote steden dus niet.

 4. admin
  admin zegt:

  Hallo Suus Jagerman,

  Leuk dat u iets heeft opgestoken van onze website. Uw theorie klinkt heel logisch, maar er spelen heel veel andere dingen mee op Schiphol. Er staan achteraan buiten het zicht wel meer dan 100 taxi’s uren te wachten op een ritje. Om daar te mogen staan verplicht Schiphol de taxichauffeurs in dat soort dure auto’s te rijden, en een duur keurmerk te hanteren. Om de lange wachttijd goed te maken moeten ze wel op het hoge tarief rijden. De klant betaald hier dus weer de rekening!

 5. admin
  admin zegt:

  Hallo Roel,

  Helaas gebeuren dat soort prijs excessen nog steeds op Schiphol. Maar goed dat je online je taxi kunt boeken!

Reacties zijn gesloten.

© 2004 - 2021 Copyright - Goedkoopnaarschiphol.nl