Amsterdam Schiphol 3e World Airport Awards

by

Dat is de volgorde volgens de Worldairportawards. Schiphol staat in 2013 dus op de 3e plaats van de wereld, en eerste van Europa. En dat zijn mooie cijfers want in 2012 stond de luchthaven Schiphol op de 4e plaats komende van een 6e plaats in 2011. Singapore Changi Airport is volgens de consumenten verkozen tot werelds beste luchthaven in 2013, welke in 2012 en 2011 op de 2e plaats achter Incheon International Airport stond (Zuid Korea). In 2010 stond Singapore Changi ook al op de 1e plaats maar moest daarna de overwinning overgeven aan Incheon International Airport.

Op de World Airports Awords gehouden in de Passenger Terminal Expo in Geneve is door 12,1 miljoen consumenten gestemd welke luchthaven in 2013 de prestigieuze onderscheiding mocht gaan ontvangen. Changi Airports mag hun eerder gehaalde doel van Werelds meest innovator, in 2013 opnieuw voortzetten.

 Al 14 jaar lang zit zuid Korea in de top 3

Changi Airport departuresvan werelds beste luchthavens. De onderscheiding van Incheon in zuid Korea, is welverdiend en ook verwacht volgens Skytrax, welke de ratings en reviews bijhoudt van 681 luchtvaartmaatschappijen en 725 luchthavens. Singapore Changi Airport heeft volgens Skytrax dan ook een 5-ster waardering samen met Incheon tegenover Schiphol met 4 sterren. Toch staat Schiphol nog boven Hong Kong International Airport welke ook een 5 sterren waardering heeft. De waardering in sterren is op Airlinequality.com opgebouwd met een breed arsenaal aan stemmen. Zo zijn de luchthavens onderverdeeld in vele aspecten zoals hun website en grondtransport, security en immigratie service, passagiers arrivals en departures comfort en ga zo maar door. Elk onderdeel is weer onder verdeeld in sub categorieën zodat de meest objectieve en heldere waardering wordt gevonden volgens dit Airport Rating Model. Gelijktijdig kunnen de luchthavens zien waar er nog werk aan de winkel is om hun service nog meer te kunnen verbeteren en deze prestigieuze onderscheiding te mogen ontvangen.

Changi Airport Group immense eer.

Het wederom winnen van de Skytrax Word’s best Airport is een hele eer voor de Changi Group. Het geeft een erkenning van de passie van de 32.000 tellende community en de goed georganiseerde processen die er op Changi worden gebruikt. Er wordt met het hart gefocust en geluisterd naar wat de passagiers op de luchthaven verwachten en graag willen, en zo de allerbeste luchthaven belevenis te kunnen geven.

Luchthaven Schiphol top 3

Skytrax heeft Schiphol gefeliciteerd met het behalen van de top 3 Global Airports. Daarmee heeft Schiphol bereikt dan ze de beste luchthaven van Europa zijn geworden. De effectieve zelf service die Schiphol samen met KLM heeft ontwikkeld en geïmplementeerd heeft om snel en efficiënt in te kunnen checken, is voor veel passagiers een reden om hun stem aan Schiphol te geven. Schiphol heeft hiermee een goede efficiëntie bereikt samen met efficiënt personeel welke belangrijk is in het belang van de consument in dit geval de passagiers. Wij als Schipholtaxi aanbieder hebben Schiphol zien groeien van kleine luchthaven tot het enorme Schiphol vandaag de dag, wat nog steeds doorgroeit. Kwa taxi werk is er in de loop der jaren ook veel veranderd op de nationale luchthaven.

Hong Kong International Airport

Kwam in 2013 op de 4e plaats terecht vanuit de top 3 sinds 12 jaar. Welliswaar komt Hong Kong International Airport binnen de top 5 van de 6 awards categorieën. Dus dat betekend dat deze luchthaven nog steeds erg wordt gewaardeerd door het publiek.

Beijing Capital International Airport

Deze behield de 5e positie en nam daarmee de Award in ontvangst van de Best Airport in China. Beijing Capital is jaar na jaar bezig met het nog meer tevreden stellen van passagiers en gaat hier zeker mee door. De toename van het aantal passagiers sinds de opening in 2008 blijft stijgen op Beijing Capital International Airport, en gezien het korte bestaan is een 5e positie natuurlijk een geweldige prestatie.

Interessante verwijzingen:

Bronnen:

  1. Worldairportawards
  2. Passengerterminal-expo
  3. Airlinequality